Traditionel saganaki - grækernes yndlingssnack

Muligvis vores nemmeste opskrift med fetaost - men så absolut også en af vores mest velsmagende!

Ingredienser:

150 g traditionel Minerva feta, Minerva økologisk feta eller Minerva græsk salatost med Middelhavsområdets krydderurter.
mel
ekstra jomfru olivenolie
citronsaft
 

Sådan tilbereder du traditionel saganaki - Grækernes yndlingssnack:

Skær Minerva fetaost ud i 1-1,5 cm tykke skiver (så den ikke smelter på panden.)

Fugt osten med vand og vend osten i mel.

Varm olie i en pande og steg osten indtil begge sider har fået en gylden og sprød overflade.

Tag osten af panden og placer den på et stykke køkkenrulle, så overflødig olie kan dryppe af. Server varm med citronsaft. Smager fantastisk med en skive tomat og lidt oregano.

Saganiki er grækernes yndlingssnack – og man forstår hvorfor! Opskriften er nem og hurtig at lave, og så smager den himmelsk.

Find din egen yndlingsversion ved at prøve
de tre forskellige ostevarianter fra Minerva.

”Jeg sørger altid for at have noget græsk feta fra Minerva i køleskabet, hvis jeg bliver lækkersulten. Efter jeg fik en saganaki på min sidste ferie i Grækenland har jeg været svært glad for retten. Jeg kan godt forstå at grækerne også er det.”
 
Forberedelsestid: 10 min.
Sværhedsgrad: Begynder

Kategori: Snack, appetizer
Sæson: Hele året
Ingredienser: ægte fetaost