Tærte med pølser og ægte fetaost

En ægte græsk opskrift med masser af kød og fetaost

Ingredienser:

til tærtedejen
500 g mel
300 g smør i små tern
2 æg
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
Vand efter behov
fyld:
250 g Minerva feta med Middelhavets krydderurter i små tern
250 g oksekødspølse (med højt indhold af kød)
1 tomat, flået og uden kerner, i små tern
2 æg
1 dl madlavningsfløde
Friskkværnet sort peber
 

Sådan tilbereder du tærte med pølser og ægte fetaost:

Tærtedejen forberedes nemmest med en mixer.

Dej:
Bland mel, salt og sukker. Rør i 30 sekunder, hvorefter smør i små tern tilsættes.

Pisk ved moderat hastighed indtil ingredienserne blandes, og en smuldret konsistens opstår.

Tilføj æggene og rør rundt indtil dejen er en homogen masse (hvis dejen er for tør, tilsættes en smule vand).

Form dejen til en kugle og pak den i plastfolie. Lad detjenhvile i 1-2 timer på den nederste hylde i køleskabet.

Når dejen er klar til brug, rules den ud med kagerulle, til den er omkring ½ cm tyk. Læg dejen i et smurt tærtefad.

Fyld:
Skær pølsen i tynde skiver og put den i en skål sammen med fetaen.
Tilsæt hakkede tomater og masser af friskkværnet peber.

Bland godt og hæld ingredienserne i tærtefadet. Sørg for at blandingen er jævnt fordelt.

Pisk æg og mælk i en ny skål, til æggene er pisket helt ud.

Tilsæt æggeblandingen til tærten, så massen bliver jævnt fordelt uden at løbe over.

Dæk tærtefadet med bagepapir, og bag tærten i ovnen i en forvarmet ovn ved 180° i 45 minutter. Fjern bagepapiret og bag i yderligere 10-15 minutter, indtil du kan se en gylden skorpe på toppen af ​​tærten.

Serveres varm.

Tærten passer godt sammen med en klassisk græsk salat med masser af grøntsager og Minerva feta. 

”Det her er en rigtig herreopskrift. Med en god kødfuld pølse og en masse feta fra Minerva, får den en fantastisk smag, som både jeg og min søn er helt tossede med. Vi har allerede spist den sammen flere gange, når han er på besøg.”

 
Forberedelsestid: 30-60 min.
Sværhedsgrad: Moderat

Kategori: Hovedret
Sæson: Hele året
Ingredienser: Oksekødspølser, feta