Saganaki med rejer og ægte fetaost

En ægte Middelhavsopskrift med ægte feta og friske rejer

Ingredienser:

1 kg store rejer
300 gr traditionel Minerva feta eller Minerva økologisk feta hakket i små stykker
1 stor tomat, hakket
1 dl tomatjuice
1 ¼ dl ekstra jomfru olivenolie
1 lille løg, revet
1 tsk. friskkværnet peber
salt efter behov
125 g hakket persille som dekoration
 

Sådan tilbereder du saganaki med rejer, æg og ægte fetaost:

Rens rejerne. Behold hovedet og haler intakt. Placer dem på en bageplade.

Sautér hakkede tomater, tomatsaft, løg og olivenolie i en gryde.

Tilsæt salt og peber og lad det koge indtil saucen er reduceret til en fjerdedel.

Hæld den resterende sauce over rejerne i bagepladen.

Fordel Minerva fetaosten blandt rejerne.

Dæk bagepladen til med folie og bag retten i ca. 45 minutter ved 200° i en forvarmet ovn.

Servér retten på et fad og drys med hakket persille.

Saganaki med rejer og feta er en traditionel opskrift med græsk feta til dig som er vild med skaldyr og Middelhavskøkkenet.

Prøv også vores opskrift på
tærte med pølse og ægte græsk feta

”Skaldyr, feta og middelhavskøkkenet er noget af det bedste jeg ved. Det her er nok min yndlingsopskrift med Minervas feta.”
Forberedelsestid: 30-60 min.
Sværhedsgrad: Moderat

Kategori: Appetizer
Sæson: Hele året
Ingredienser: Grøntsager, skaldyr, ægte fetaost