Græsk porretærte med ægte fetaost

Prøv denne spændende traditionelle opskrift med grækernes elskede fetaost 

Ingredienser:

800 g porrer, rengjorte, skåret i skiver
2 forårsløg, finthakket
150 g dild
200 g traditionel Minerva feta eller Minerva økologisk feta, smuldret
1 æg
½ tsk. friskkværnet peber
1 tsk. friskkværnet salt
1 tsk. tørret mynte
3 spsk. majsstivelse
150 gr smør
9 tærtedejsplader
5-6 spsk. ekstra jomfru olivenolie
 

Sådan tilbereder du græsk porretærte med ægte fetaost:

Varm olivenolien i en stor pande. Tilsæt porrer og forårsløg og sautér dem, indtil de er gyldne. Dryp dem af i en si, og put dem i en stor skål.
Pisk æggene op og tilsæt dem til porrer og forårsløg når de er kølet af. Tilsæt herefter majsstivelse, tørret mynte og salt og peber. Rør blandingen sammen.

Smuldr Minerva traditionel eller økologisk fetaost og tilsæt til blandingen.

Smelt smørret ved lav varme i en pande. Smør et ildfast fad og beklæd bunden med tærtedej. Dæk resten af tærtedejspladerne til med et viskestykke, så de ikke tørrer ud.

Tilføj yderligere tre plader tærtedej. Smør siderne af dejen med en bagepensel. Hæld halvdelen af fyldet ovenpå tærtedejspladerne, og put endnu en plade ovenpå. Smør pladerne igen og tilføj resten af fyldet.

Fold tærtedejspladerne nedad, så de dækker for fyldet. Placer de resterende fire plader tærtedej på toppen af fyldet. Smør siderne og fold dem nedad, så de ikke stikker ud. Smør herefter toppen af den øverste tærtedejsplade.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 180° i 15 min. ved bundvarme, og herefter ved bund- og topvarme i yderligere 30-40 min. indtil den er gyldenbrun. Har din ovn ikke mulighed for bundvarme, brug da bund- og topvarme indstilling fra begyndelsen.

Nyd tærten som en forfriskende appetizer, eller som en spændende græskinspireret hovedret. 

Er du vild med Middelhavsinspireret mad? Prøv vores lækre opskrift på 
Saganaki med rejer og ægte græsk feta.

”Det er ikke nemt at få porrer i ungerne, men fetaen fra Minerva gør, at det altid lykkedes. Jeg er også selv vild med den her opskrift.”
 
Forberedelsestid: 60-120 min.
Sværhedsgrad: Moderat

Kategori: Appetizer, hovedret
Sæson: Hele året
Ingredienser: Grøntsager, ægte fetaost