Ølbrød med græsk fetaost

Har du prøvet at bage med feta? Denne opskrift med øl og ægte græsk fetaost er noget for sig

Ingredienser:

450 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
3 spsk. sukker
1 1/2 tsk. salt
1 (330 ml) pilsner øl efter eget valg
150 g traditionel Minerva feta eller Minerva økologisk feta, smuldret i store stykker
100 g soltørrede tomater, hvor al væske er fjernet, hakkede i store stykker (vejes efter forberedelse).
1 tsk. oregano
 

Sådan tilbereder du ølbrød med græsk fetaost:

Forvarm ovnen til 170°. Beklæd en brødform (25 x 12 cm) med bagepapir.

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en stor skål med et piskeris.

Tilsæt øl og omrør med en træske, indtil blandingen er blevet til en fast dej og melet er helt absorberet.

Tilsæt soltørrede tomater og bland herefter forsigtigt Minerva fetaost i dejen, således at det ikke fuldstændigt smuldrer. (Dejen vil være ganske tyk).

Fordel dejen jævnt i brødformen og bag den i 50-55 minutter. Brug en gaffel til at se om brødet er færdigt. Stik gaflen ned i midten af brødet. Er gaflen tør eller tager den kun brødkrummer med op, så er brødet færdigt. Lad brødet køle af før servering.

Nyd dit lækre nybagte brød som en del af et balanceret morgenmåltid, som snack eller som en appetizer til et græskinspireret måltid.

Prøv også en lækker opskrift på 
omelet med fetaost, kalkun og tomat. 

”Jeg elsker Minervas økologiske feta og at bage. Og jeg må nok også indrømme, at jeg også godt kan lide øl. Opskriften her er en god blanding af det hele. Den er virkelig værd at prøve.”
 
Forberedelsestid: 30-60 min.
Sværhedsgrad: Begynder

Kategori: Snack, appetizer, morgenmad
Sæson: Hele året
Ingredienser: Grøntsager, øl, ægte fetaost