Grækerne elsker lam - prøv denne lækre opskrift på lam med fetafyld, og smag hvorfor
Ingredienser:
1.2 kg lammekølle uden ben150 g Minerva græsk salatost med Middelhavets krydderurter
3 fed hvidløg
8 spsk. hakket persille
1 spsk. peber
Ekstra jomfru olivenolie
Oregano
Friskkværnet salt og peber efter behov
Sådan tilbereder du lammekølle med hvidløg og græsk salatost med urter:
Bed slagteren om at udbene lammekøllen. På denne måde kan få plads til fyldet.Vask kødet med vand og tør det med køkkenrulle. Blend hvidløgsfedene med en smule salt, til det bliver en cremet pasta. Skær Minerva græsk salatost med urter i små stykker og tilføj til pastaen i en skål. Tilføj peber og persillen.
Bland fyldet godt og put det i midten af lammekøllen. Fold lammekøllen og ombind den med køkkensnor, så fyldet ikke falder ud.
Forvarm ovnen til 180 grader. Placer lammekøllen i et ildfastfad og stænk den med olivenolie. Drys med salt, peber og oregano efter behov.
Dæk fadet til med bagepapir og lad retten simre i ovnen i en time. Fjern bagepapiret og giv den yderligere 30-45 min. i ovnen, indtil kødet er mørt, Tag kødet ud og lad det køle af en smule. Fjern snoren og skær kødet ud i stykker.
Serveres med pommes frites eller kartoffelmos. Perfekt som hovedret til en græskinspireret middag.
Mangler du en opskrift på en forret med feta? Prøv grækernes ynglingssnack Saganaki.
”Min kone og jeg elsker lam. Det er noget af det mest græske vi kan nævne. Vi tænker altid på den påske vi var på Kreta, når vi tilbereder lammekølle med salatost fra Minerva til os selv eller til vores gæster. Det bringer minderne tilbage fra en af vores bedste ferier sammen.”

Sværhedsgrad: Øvet
Kategori: Hovedret
Sæson: Hele året
Ingredienser: Lam, græsk salatost med urter