Krydret tærte med skinke og feta

Kan du godt lide krydret og smagfuldt bagværk? Så skal du prøve denne opskrift med skinke og ægte feta

Ingredienser:

1 pakke tærtedej i plader
150 gr. skinke, skåret i stykker
3 spsk. smør
4 spsk. mel
1 l. mælk
2 æg
1 knivspids muskatnød
1 tsk. peber
Lidt salt
235 ml. ekstra jomfu olivenolie
300 g Minerva klassisk eller økologisk feta
 

Sådan tilbereder du Krydret tærte med skinke og fetaost:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Lad det snurre, indtil blandingen har taget farve.

Tilsæt gradvist mælk under omrøring med en ske, indtil blandingen bliver tyk.

Skær fetaen i små stykker og tilsæt til sovsen. Tilsæt hakket skinke, muskatnød, peber, salt og piskede æg. Rør godt rundt og lad blandingen afkøle.

Læg bagepapir på en bageplade.

Placer fem tærtedejsplader på bagepladen så de rører ved hinanden. Smør pladerne med olie med en bagepensel. Fordel fyldet over tærtedejspladerne og placer yderligere fem lag tærtedejsplader ovenpå, så fyldet er dækket. Smør pladerne endnu en gang.

Fordel en smule olivenolie ud over tærten. Dæk den med aluminiumsfolie og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200° i 45 min.

Fjern folien og bag tærten i yderligere 15 minutter indtil overfladen er gylden brun.

Lad tærten køle af og skær tærten ud i lige store stykker.

Tærten fungerer perfekt som en lækker appetizer eller som hovedret i en græskinspireret menu med saganaki med rejer og feta som hovedret. 

”Jeg har altid været vild med feta, og Minervas feta passer bare lige til denne type opskrift. Tærten er sprød, krydret og meget velsmagende.”

Er du også vild med at bage? Prøv vores opskrift på ølbrød med Minerva græsk feta.




 
Forberedelsestid: 30-60 min.
Sværhedsgrad: Moderat

Kategori: Appetizer, hovedret
Sæson: Hele året
Ingredienser: Ægte fetaost, mejeriprodukter, skinke