Den mytiske fetaost

Græsk fetas mytiske rødder
Ingen ved helt hvornår den første feta blev skabt, men en ting er dog sikkert: De gamle grækere elskede deres saltede feta ligeså meget som nutidens!

Feta spores første gang tilbage til oldtidens Grækenland 800 år før vor tidsregning. Her beskrives teknikken bag fremstillingen af den karakteristiske ost i Homers Odysseen, hvor Odysseus støder på kyklopen Polyfem. Han spærrer Odysseus og hans mænd inde i sin grotte, hvor han langsomt æder dem.

På trods af sin voldelige fremfærd overfor Odysseus fremstilles Polyfem som en dygtig fårehyrde og ostefremstiller. Heraf den nu så kendte feta, som Polyfem efter sigende opdagede, da mælken fra hans får havde koaguleret og samlet sig til fast form i de lammeskind, han fragtede det i. Odysseus undslap kun med nød og næppe Polyfems fangenskab - Til gengæld tog han Polyfems viden om fetaen med sig. Den salte cremede ost har været en utrolig populær spise i Grækenland lige siden.

Polyfems fremstillingsmetoder har i vid udstrækning overlevet til i dag, hvor de græske bønder og fetaproducenter stadig producerer feta ud fra de oldgamle traditioner, ved at opbevare koaguleret mælk i saltlage til den opnår sin karakteristiske salte og friske smag.

Selvom osten har været kendt siden oldtiden, er ordet feta (på græsk φέτα) først blevet en del af det græske sprog i det 17 århundrede. Navnet betyder skive, og referer sandsynligvis til skikken med at skære fetaen i skiver, før den pakkes ned og sælges. En praksis, der har overlevet til i dag

- Se bare på vores traditionelle græske feta!

Minerva holder traditionerne i hævd

Minerva S.A. blev grundlagt i 1877 og vi er i dag en af Grækenlands ledende fødevareproducenter med eksport til 42 lande fordelt på 5 kontinenter. Vores produktion af feta har hjemme i byen Ioannina, som er lokaliseret ca. 460 km. nordvest for Athen. Her sikrer et topmoderne mejeri, at produktionen følger nutidens høje krav til kvalitet og fødevaresikkerhed, mens vi holder de tusind år gamle madtraditioner i hævd.

Vores signaturprodukt har fra begyndelsen været den kendte græske olivenolie, men vi har med tiden udvidet produktsortimentet med adskillige varegrupper med udgangspunkt i det græske middelhavskøkken.

Den velkendte originale feta er fremstillet af fåre- og gedemælk og kendt og elsket verden over for sin milde, fascinerende smag og cremede konsistens.

Minerva S.A. har skabt en feta, som er internationalt anerkendt for sin gode, særegne smag, der er så autentisk, som kun feta fra Grækenland kan opnå.

Her kan du se i hvilke butikker du kan købe Minervas ægte græske feta og salatost.