Fetabrød

Fetabrødet er en af de mest traditionsrige græske opskrifter med ægte feta

Ingredienser:

500 g mel
310 ml. lunkent vand
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
350 g Minerva klassisk eller økologisk feta
250 g smør
1 æg
 

Sådan tilbereder du fetabrød:

Bland mel, eddike, salt og olivenolie og lunkent vand i en skål.
Ælt blandingen indtil dejen er blød og formbar. Tilføj mere vand / mel hvis det er nødvendigt. Dæk dejen til med et fugtigt håndklæde og sæt til hævning i 2 timer.

Smelt smørret ved lav varme og smuldre fetaen.

Del dejen i syv lige store portioner.

”Åben” dejen med hånden på følgende måde: Tag en kugle af dejen og klem den mellem håndfladerne, så dejen åbner sig og ”sprækker”. Tilføj samtidig en smule smeltet smør, så dejen åbner sig og deler sig i tynde lag dej.

Spred smuldret feta ud mellem lagene, så dejen er stort set dækket af feta.

Fold dejen sammen, så kanterne er lukket til. Gentag med resten af dejen.

Placer tærterne på et godt smurt fad. Således at tærterne står tæt og rører ved hinanden.

Bland ægget sammen med det resterende smør. Spred blandingen over tærterne med en bagepensel.

Bages i cirka 50 minutter ved 180°Fetabrødet skal være tyndt og sprødt.


Prøv fetabrødet som en lækker appetizer eller som tilbehør til f.eks. en græskinspireret tærte med pølse og feta.

”Det luftige brød med Minerva feta er simpelthen min favorit opskrift hvis jeg skal forkæle mig selv lidt om morgenen. Det tager lidt tid at mestre, men det er det hele værd, når man lige kender teknikken.”

Prøv også at lave opskriften med ægte græsk salatost med krydderurter fra Minerva. Det er nemt at blive afhængig af.


 
Forberedelsestid: 120 min.
Sværhedsgrad: Moderat

Kategori: Appetizer, Snack, Morgenmad
Sæson: Hele året
Ingredienser: Ægte fetaost, mejeriprodukter