Ægte græsk feta fra Minerva

Brug græsk feta

Græsk feta er kendt for sin blide og let saltede smag med et lille tvist, der altid gør dine retter til noget særligt. Hos Minerva får vi vores mælk fra lokale landbrug i Grækenland, hvor dyrene går i den frie natur. Netop derfor opnår vores græske feta sine enestående smagsnuancer og behagelige konsistens.

Du kan bruge græsk feta til både frokost- og middagsretter

Græsk feta er endvidere velegnet til at bruge i nytænkte kreationer. Så hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med at lave din egen nye opskrift kan vores græske feta være et let sted at begynde eventyret i køkkenet.

Under menupunktet Opskrifter med græsk feta kan du finde inspiration til hvordan du kan bruge græsk feta i spændende varme retter og salater. Minerva anbefaler særligt:
Græsk salat
Porretærte
Omelet med feta kalkun og tomat
Pandekage med feta
Traditionel saganaki


Vi gav en af vores smagsprøver på græsk feta til vores testperson Kathrine som til gengæld skrev tilbage til os om sin oplevelse med vores græske feta.

Brugeranbefaling fra testperson:
Jeg bruger tit den græske feta i salater med tomat og oliven. Det synes hele familien er rigtig dejligt. Vi afprøvede også opskriften på porretærte med ægte græsk feta fra hjemmesiden til middagsmaden fredag aften, og det gav også et rigtig velsmagende resultat.
Kathrine Frederiksen, testsmager.

Ægte græsk feta – smag forskellen!

Vores græske feta produceres med stort fokus på at opnå en vare af højeste kvalitet. Fetaost er produceret i Grækenland i årtusinder og er en anerkendt del af den græske kulturarv. Vi gør os derfor hver dag umage for til fulde at leve op til dette forpligtende kvalitetsstempel og at levere endnu mere. Græsk feta fra Minerva er kendetegnet ved at have modnet i 90 dage, hvilket er længere end andre fetaoste.
Dermed opnår vores græske feta sin helt unikke karakter.

Ægte græsk feta stiller helt særlige krav

For at kunne leve op til betegnelsen af ægte græsk feta som er en beskyttet oprindelsesbetegnelse (PDO) skal osten udover at komme fra et særligt anerkendte område i Grækenland bearbejdes efter helt bestemte teknikker, og der må kun anvendes specielt sammensatte ingredienser.
Du kan blandt andet læse om PDO under vores pressemeddelelser.

Den ægte græske feta indeholder aldrig komælk men kun en kombination af fåremælk og gedemælk.  Den græske feta opbevares altid i saltlage, hvilket er en af de vigtigste årsager til at osten får sin enestående smag og konsistens.


Se også Økologisk fetaost fra Minerva og Salatost med Middelhavets urter.

Smag selv forskellen på ægte græsk feta – du finder Minerva i din lokale Superbrugs, Irma eller Kvickly.

 

Viste du - om Minerva og ægte græsk feta og råvarer

- Minerva er den romerske afspejling af den græske gudinde Athene. Hun var ligeledes skytsgudinde for bystaten Athen, som i dag huser hovedsædet for Minerva S.A. På Minervas logo ses Athene i menneskeskikkelse holdende en olivengren. Athene vandt ifølge den oldgræske mytologi rollen som Athens beskytter over Poseidon ved at skabe oliventræet.
Kombinér oliven med ægte græsk feta og andre gode varer og oplev det enestående græske køkken i sin reneste form.


 

Billede af ægte græsk feta fra MinervaGræsk feta BOB-ost
Feta BOB (beskyttet oprindelsesbetegnelse)
 
Feta ost er fremstillet af min. 70 % pasteuriseret fåremælk og maks. 30 % pasteuriseret gedemælk.
 
Fedt i tørstof: Min 43 %
Fugt: maks. 56 %
 
Opbevares på køl ved maks. +5°C
 
Produceret på Episkopiko Ionnina af Minerva S.A. Edible Oils Enterprises
165 Tatoiou Str. & Odysseos Str. 144 52 Metamorfosis,
Athen- Grækenland
www.minerva-foods.com
 
Produceret i Grækenland
 
Nettovægt: 200g

(*) Referenceindtag for en voksen gennemsnitsperson (8400kJ / 2000kcal)


(**) Ernæringsmæssige Referenceværdier
Denne pakke indeholder 8 portioner x 25g